fredag 16 december 2011

Julgröt på G

Till en person behöver du det här:
0.5 dl grötris
0.5 dl vatten
lite salt
en klick margarin
2.5 dl mjölk

Till 20 personer:
0,5dl grötris x 20 personer= 10dl= 1liter grötris
0,5 dl vatten x 20 personer= 10 dl= 1liter vatten
2 tsk salt
20 klickar smör
2,5 dl mjölk x 20 personer= 50 dl= 5 liter mjölk

Så här gör du
Koka upp vatten, salt och matfett.
Lägg i grynen och häll på hälften av mjölken
Nu kommer finessen.
Sätt ugnen på 100 grader
 Ställ in kastrullen med locket på
och låt gröten stå där och svälla sakta.
 Lyft på locket ibland
för att titta efter om du måste späda med mer mjölk.
Gröten är färdig när den inte vill ha mer 
att dricka.






Imorgon tillsätter jag mer mjölk under uppvärmning.


Jag gör dock min på spisen, ska koka ca 50 min på svag värme med locket på.

Rör ibland..

*poff*


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar