0.5 dl grötris
0.5 dl vatten
lite salt
en klick margarin
2.5 dl mjölk
0.5 dl vatten
lite salt
en klick margarin
2.5 dl mjölk
Till 20 personer:
0,5dl grötris x 20 personer= 10dl= 1liter grötris
0,5 dl vatten x 20 personer= 10 dl= 1liter vatten
2 tsk salt
20 klickar smör
2,5 dl mjölk x 20 personer= 50 dl= 5 liter mjölk
Så här gör du
Koka upp vatten, salt och matfett.
Lägg i grynen och häll på hälften av mjölken
Nu kommer finessen.
Sätt ugnen på 100 grader
Ställ in kastrullen med locket på
och låt gröten stå där och svälla sakta.
Lyft på locket ibland
för att titta efter om du måste späda med mer mjölk.
Gröten är färdig när den inte vill ha mer att dricka.
Lägg i grynen och häll på hälften av mjölken
Nu kommer finessen.
Sätt ugnen på 100 grader
Ställ in kastrullen med locket på
och låt gröten stå där och svälla sakta.
Lyft på locket ibland
för att titta efter om du måste späda med mer mjölk.
Gröten är färdig när den inte vill ha mer att dricka.
Imorgon tillsätter jag mer mjölk under uppvärmning.
Jag gör dock min på spisen, ska koka ca 50 min på svag värme med locket på.
Rör ibland..
*poff*
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar