onsdag 21 april 2010

Till helgen hoppas jag man kan grilla!

" gemsallat"
Hittade ett recept på grekisk sallad som man kan ha till grillat kött:

  • 1 röd lök
  • 4msk olivolja
  • 2,5msk vitvinsvinäger
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • 1/2 gurka
  • 5 plommontomater
  • 1 st gemsallat
  • 2 msk röda oliver utan kärnor
  • 2,5 msk svarta/gröna oliver med kärnor
  • 1 pkt fetaost 150g
  • färsk oregano

Tillagning:

1. Marinera rödlöken i olja och vinäger 10 minuter. Blanda i oliver och övriga grönsaker och smaka av med salt och peppar, lägg upp på tallrik.

2. Bryt osten i bitar och lägg på salladen. Ringla över lite olivolja och garnera med färsk oregano.

*poff*

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar