Ingredienser till Rabarberpaj smulpaj:
- 1 dl socker
- ev. 1 tsk vaniljsocker
- SMULDEG: 2 dl vetemjöl
- 1 dl grahamsmjöl eller havregryn
- 4 tsk socker
- 150 g smör eller margarin
Så här lagar du Rabarberpaj smulpaj:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala ev. grov rabarber med en potatisskalare. Strimla rabarbern i ca 1 cm bitar eller finare.
- Smörj en ugnsäker form med 1 msk smör eller margarin.
- Lägg rabarberbitarna i formen.
- Strö över socker och lite vaniljsocker.
- Gör smuldegen till rabarberpajen: lägg mjöl, socker och smör (margarin) i en skål. Arbeta med fingertopparna eller en gaffel samman mjölblandningen till en grynig massa.
- Täck rabarbern med smuldeg.
- Baka rabarberpajen i mitten av ugnen tills den fått ljusbrun färg och rabarbern mjuknat, ca 20-30 minuter. Servera rabarberpajen med kall vaniljsås eller vaniljglass.
*poff*
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar